Mijn Verhaal

Houtwerk met passie

Vanuit mijn werkplaats ben ik begonnen met het maken van kleine houten gebruiksvoorwerpen en tuinartikelen. Zelf uitgewerkt aan de hand van het beschikbare materiaal, te weten: reststukken, fijn bezaagde eiken planken, die zo in plaats van in de kachel nog een verder leven krijgen. Om meer creativiteit en finesse aan de dag te leggen heb ik enkele jaren terug een CNC portaalfrees aangeschaft en op de computer worden de stukken ontworpen en verder uitgewerkt waarna de CNC aan het werk kan. Nu er al een aardige collectie aanwezig is en er vanuit mijn omgeving meer de vraag kwam “Wat maak je zoal?” is het nu tijd om mijn werk de wijde wereld in te sturen.

Handwerk

Naast het gebruik van de CNC-machine is voor een aantal decoratieve stukken nog veel handwerk nodig om het werkstuk te maken, af te werken en te optimaliseren tot een fraai en tijdloos eindproduct. Het zijn daarmee allemaal wel unieke exemplaren die nooit exact gelijk zijn, maar dat is dan ook de charme van het houtwerk. Daarnaast bent u verzekerd van een stukje kwaliteit, ambachtswerk, duurzaamheid en kunt u nog lang genieten van uw aankoop.

Wat kunt u verwachten?

Wat kunt u verwachten van de houten creaties? De houtproducten worden veelal gemaakt uit reststukken inlands eiken, esdoorn, iroko en fraké. Ze zijn ontworpen om lang mee te gaan en hun schoonheid te behouden, waardoor ze waardevolle erfstukken kunnen worden voor de komende generaties. Het blijft hout met verschillende structuren en ondanks de zorgvuldige selectie zijn variaties in structuur en uitstraling mogelijk.

Duurzaamheid

De klant staat centraal, ik neem graag de tijd om uw wensen en behoeften te begrijpen. De ontwerpen worden na prijsovereenstemming zoveel als mogelijk vertaald in een plaatje zodat u vooraf een indruk krijgt van wat u koopt. Of u nu op zoek bent naar een uniek maatwerkstuk of een speciaal cadeau voor een dierbare, ik ga mijn best doen ervoor te zorgen dat uw wensen werkelijkheid worden.